Aktuális - Archívum

Vámház krt-i Vásárcsarnok
(Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.)

2015. április 7-9.

  • kedd-csütörtök: 9.00 – 18.00


Minden évben, tavasszal a Budapesti Központi Vásárcsarnokban kerülnek megrendezésre a Bolgár Napok.


Bolgár ízek és bolgár hangulat.Március 22-én is várja a régiségek, kortárs képző- és iparművészeti alkotások szerelmeseit a KORZÓ. Az egyre növekvő termékkínálat mellett a szervezők ezen a hétvégén is ingyenes programokkal várják a családi körben vagy éppen barátaikkal szórakozni vágyókat.Városaink mind nagyobbak, étvágyuk is egyre nő. Napról napra elképesztő mennyiségű friss élelmiszerre van szükség. A legjobban azok járnak, akiknek alkalmuk nyílik felkeresni a nagyvárosok szívében működő piacokat. A színes forgatag elbódítja érzékszerveinket, és működésbe hozza ízlelőbimbóinkat.

Budapest, Bécs, Torino, Lyon és Barcelona is büszkélkedhet ilyen központi piaccal, mely összeköttetést jelent a városlakók és a vidék szezonális terményei között.Igényes prémium börze elsősorban magánszemélyek részére!

2015. március 21.
10.00 és 15.00 óra között

Bálna Budapest
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

További dátumok:
2015. április 11., április 25., május 9.A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága rendezvénysorozatának célja a Nagycsarnok, mint központi piac és idegenforgalmi látványosság népszerűsítése. A marketing kampány keretében helyszínt szeretnénk biztosítani idegenforgalmi látványosságot nyújtó nagyszabású rendezvényeknek, országbemutatóknak. 2015-ben az alábbi rendezvényekre várjuk a Nagycsarnokba látogatókat:Szeretne Ön is elsőként értesülni az idei évben a Nagycsarnokban megrendezésre kerülő Nemzeti Napokról?

Látogasson el az Utazás Kiállításra 2015. február 26. és március 01. között és keressen minket a Hungexpo A pavilon 309/A standjánál, ahol ajándékokkal és igazi piaci hangulattal várjuk! http://utazas.hungexpo.hu/.Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a kedvezőtlen időjárásra való tekintettel, Igazgatóságunk 2014. november 25. napjától kezdődően nem végez hétvégi/munkaszüneti napi lakossági gombavizsgálatot.

Igazgatóságunk hétköznapokon változatlanul áll a lakosság rendelkezésére a honlapon közzétett időpontokban.

Felhívjuk a Lakosság szíves figyelmét arra, hogy a Bosnyák téri Vásárcsarnokban november hónapban a hétköznapi lakossági gombavizsgálat eltérő időben, azazNagy sikert aratott a Bálnában vasárnaponként megrendezésre kerülő Antik Placc.

A vásár célja új megvilágításba helyezni az antik és a dizájn, a régi és az új keveredését, bemutatni a régi, felújított és újragondolt, átalakított tárgyakat, ezek megalkotóit, mindezt egy szép környezetben, hangulatos programok keretei közt.

A rendezvény az antikvitás világát szeretné megkedveltetni a mai generációval, és felhívni a figyelmüket ezekre az értékekre. A Placc vár mindenkit, aki nyitott az újra, de fogékony a régire.Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy telephelyeinken felügyelő kollégáink az ingyenes gombavizsgálatot munkaköri feladataik ellátása mellett végzik. A felügyelők elsődleges feladata a piacok, üzletközpontok, vásárcsarnokok zökkenőmentes üzemeltetése.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy ingyenes szolgáltatásunk igénybevétele esetén – a gombavizsgálattal járó többletfeladatok, valamint az időjárás függvényében megnövekedett gombavizsgálatok száma és a vizsgált gomba mennyisége miatt –, akár hosszabb várakozási időre, vagy az Önök által választott telephelyről másik telephelyünkre történő átirányításra kell számítani.

Megértésüket köszönjük!50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az Ecseri úti Használtcikk Piac. A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága által üzemeltetett, immár a Nagykőrösi úton lévő piac népszerűsége az elmúlt évek alatt tovább növekedett. A turisták által is közkedvelt piac hétvégente zsúfolásig megtelik kereskedőkkel és látogatókkal, akik egy különleges atmoszférájú helyszínen válogathatnak az antik tárgyak és értékek között. Reméljük a jövőben számos új látogatóval gazdagszik a piac, akik a nálunk eltöltött idő után elégedetten távoznak és ismételten vendégeink között köszönthetjük őket.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac IgazgatóságaA budapesti Nagycsarnok 2014-ben is megkapta a „Legkiválóbb piac” díját a legnagyobb utazási oldal, a TripAdvisor legfrissebb kutatása szerint.
Az elismerés megtisztelő számunkra, különösen, hogy a Tripadvisor a látogatók visszajelzései alapján ítéli oda évente a díjat.A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (CSAPI) által üzemeltetett BÁLNA -1 szintjén kiadó üzlethelyiségek:Tájékoztatjuk tisztelt látogatóinkat, hogy Igazgatóságunk ingyenes Wi-Fi szolgáltatást biztosít a Nagycsarnokban.Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a vásárlás során keletkezett esetleges panasszal kapcsolatban az alábbi helyszíneken tehetnek bejelentést.A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága üzemeltetésében lévő piacokon és vásárcsarnokokban az alábbi időkorlát szerint árusítható szarvasgomba.Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy 2013. április 13-ától a Fehérvári úti Vásárcsarnok szombati napokon meghosszabbított nyitva tartással, 15.00 óráig várja vásárlóit.

H:       6.30 – 17.00
K-P:    6.30 – 18.00
Szo:    6.30 – 15.00

Virágsor:
H-P:    6.30 – 18.00
Szo:    6.30 – 16.00
Vasárnap, ünnepnap: 7.00 – 14.00A CNN Travel a budapesti Nagycsarnokot választotta Európa legszebb piacának.

Európa öt legpezsgőbb piaca közül első helyen szerepel a Nagycsarnok, melyet a barcelonai Boqueria, az isztambuli Nagy Bazár, a londoni Portobello piac és a párizsi Puces követ.

(http://travel.cnn.com/europes-amazing-city-markets-354731)Tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy 2013. február 6-án megnyílt a Rákóczi téri mélygarázs.

A parkoló 0-24 óráig üzemel. Megközelíthető a József körút felől a Vásár utcán keresztül, kijárat a Déri Miksa utcán keresztül a József körút felé.

A parkolás díja: reggel 6 és este 8 óra között 300 Ft/óra, éjszaka 150 Ft/óra.A Vámház körúti Vásárcsarnok mellett most már a Bosnyák téri Vásárcsarnok is rendelkezik életmentő defibrillátorral.2010. május 15.-én a Budapesti Operettszínház neves előadói szerepeltek a Nagycsarnok színpadán egy produkció erejéig. A műsor apropóját a világban terjedő, piaccal kapcsolatos megmozdulások adták, melyek szerint meghökkentő, különleges élményeket próbálnak nyújtani a piacok hétköznapi vásárlóinak. A nagycsarnoki szereplés nagy sikert hozott, melyet szeretnénk a jövőben megismételni.
Az előadásról készült felvétel megtekinthető az alábbi oldalon:
http://www.youtube.com/watch?v=B-QGUnQUrI8Gombakiállítás a Vámház körúti és a Fehérvári úti vásárcsarnokban...
Kalendárium

2015. április 02.
csütörtök
Áron napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztó ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tempura (6 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok