Ez a cikk 12 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Cseh Idegenforgalmi Napok a Nagycsarnokban

2007-06-07

Helyszín: Vámház körúti Vásárcsarnok (Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.) Időpont: 2007. június 14-16. (csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-14.00) A helyszínen: Ismerkedés Csehország természeti szépségeivel és történelmével, bemutatjuk az ország hagyományait, a helyiek népművészetét, népviseletét. A programok között folyamatos, Csehország tájait, kultúráját és termékeit bemutató filmek vetítésére kerül sor. A Nagycsarnok fősorán a következő termékeket lehet megkóstolni és megvásárolni: - cseh sajtkülönlegességek és tejtermékek széles választékban - parenyica típusú sajtok, gőzölt sajtok simán és olajban, korbacsiki (fonott sajtok), parmezán típusú sajtok stb.; - fagyasztott termékek és jégkrémek; - töltött bagettek és szendvicskülönlegességek; - a Csehországban közkedvelt kóla a Kofola és más üdítők. További termékek: gránát ékszerek, divat kiegészítők, üveggömbök és kozmetikai termékek. A színpadon zenél a híres cseh dallamokat játszó Svejk Band; Pálffy István Csehországról szóló új könyvének dedikálással egybekötött könyvbemutatója lesz a Nagycsarnokban; továbbá folyamatos kvíz kérdések értékes cseh ajándékokért. Ha valaki a repülőutak iránt érdeklődik, akkor annak a ÈSA - Cseh légitársaság szívesen nyújt információt a Budapest és Prága között közlekedő járatokról és szolgáltatásokról. A két leghíresebb csehországi fürdővárosból a Marienbadi gyógyfürdők fogják kínálni programjaikat és elszállásolási lehetőségeiket. Továbbá bemutatkozik Trebici városa is. A vásárcsarnokba látogató szomjas és éhes vendégek csapolt Budvar és Krusovice söröket és a cseh kocsmákból megszokható ételspecialitásokat - mint a vízbefult és a cseh gulyás – fogyaszthatnak a vásárcsarnok hátsó bejáratánál a biopiac területén. A rendezvény utolsó napján (szombaton) kisorsoljuk a Cseh napok három napig tartó játékának főnyereményeit: utak és elszállásolások csehországi hotelekben/panziókban, valamint további értékes ajándékok.
Mindenkit sok szeretettel várunk! Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága
Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges sült tofu (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok