Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Terény-Palóc nap a Nagycsarnokban

2007-03-21

2007. március 30-án egyedülálló módon a Nógrád megyei Terény falu Palóc Napot tart a budapesti Nagyvásárcsarnokban.Terény Budapesttől 85 km-re, Nógrád megyében, a Kelet-Cserhát Természetvédelmi körzet területén található 460 lelkes falu, a Palóc Út tagja. A kis település egy napra felköltözik Budapestre, a Nagyvásárcsarnokba, hogy megmutassa értékeit, amelyek miatt érdemes felkeresni ezt a vidéket, és több napot is eltölteni itt. Egyedülálló módon fogott össze a Palóc Nap szervezésére a falu. Erre az eseményre a falu szállásadói egy közösen összeállított prospektusban mutatják be a települést, a helyi szállás- és programlehetőségeket. Ekkorra készül el Terény hivatalos honlapja is: www.tereny.hu. Az érdeklődök a már 4. alkalommal megrendezésre kerülő Terényi Színházi Napokról, az állandó (Falunap, Nemzetiségi Nap, Kecskesajt Fesztivál) és új fesztiválokról, programokról (Falusi Wellness Napok, Palóc Mesefesztivál, Tanösvény napok) is információt kaphatnak ezen a fórumon. A programkínálat: 2007. március 30., péntek, budapesti Nagyvásárcsarnok 10-17 óráig 10 órakor, 12 órakor, 14 órakor, 16 órakor a kisszínpadon: Palóc divatbemutató, Kalácska népdalkórus, Palóc népmesemondó fiú és lányka, Palóc komédia, Népzene. Folyamatos programok: Csipkebemutató, Méhészeti bemutató és mézvásár, Terényi bolhapiac, Tojáspatkolás, Hímes tojások vására, Fazekas termékek, Terényi vásárfiák, a Palóc mesebeszéd kiadójának könyvvására, Nógrádi ropi- és perecvásár, Kiállítás - Terény képekben, Filmvetítés kivetítőre (Bakos Katalin – Palóc trilógia), A nagyvásárcsarnoki Fakanál étterem Palóc levessel készül erre a napra.
Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges sült tofu (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok