Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

3. Cseh napok a Nagyvásárcsarnokban

2006-09-11

A „Cseh Napok a budapesti Nagyvásárcsarnokban“ már két ízben nagy sikerrel került megrendezésre a Nagycsarnokban. 2006. szeptember 14-e és 16-a között ismét bemutatkozik Csehország. A három nap alatt több, mint 20 cég mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A rendezvény célja, változatlan, bemutatni a Cseh Köztársaságot, a maga teljességében, azaz nemcsak mint turisztikai célpontot, de mint kiemelkedő élelmiszer, ital és további fogyasztási cikkek gyártóját.A rendezvény alatt a következő programok, illetve termékek és szolgáltatások várják Önöket: Minden órában 20 percig a cseh dallamokat játszó híres Svejk Band fúvós zenekar fogja szórakoztatni a közönséget. Az együttes fellépése után Csehországgal kapcsolatos kvízkérdések várják a játékos kedvű vendégeket, akik értékes cseh ajándékokat nyerhetnek. A kvízkérdések után egy-egy cég rövid prezentációja tekinthető meg. A programok között folyamatosan csehország tájait, kultúráját és termékeit bemutató filmek vetítésére kerül sor. A rendezvény utolsó napján (szombaton) kisorsolásra kerülnek a Cseh napok három napig tartó játékának főnyereményei: szálláslehetőségek csehországi hotelekben/panziókban, valamint további értékes ajándékok. A Vásárcsarnokba látogató megszomjazó és megéhező vendégek Budvar sört és hozzá való harapnivalót fogyaszthatnak a vásárcsarnok hátsó bejáratánál a biopac területén. A fő folyosón a következő terméket kóstolhatják illetve vásárolhatják meg: - cseh sajtkülönlegességek széles választékban - parenyica tipusú sajtok, gőzölt sajtok simán és olajban, korbacsiki (fonott sajtok) - csokoládés desszertek, kókuszos és szója édességek - híres cseh töltött ostya, tea, kávé Az élelmiszereken kívül egyéb cseh termékeket vásárolhatnak: - kozmetikai termékek - üveggyöngyök - gránát ékszerek - divatkiegészítők, étrendkiegészítők - kések és ollók - hátizsákok, iskolatáskák, sporttáskák Aki tervezi Csehország különböző régióinak és azon belül Prágának a meglátogatását, annak a 6 (2 cseh, 4 magyar) csehországi utakat szervező utazási iroda biztosan kielégíti igényeit. Továbbá bemutatatásra kerülnek a cseh kulturális örökség helyszínei. Az egyik leghíresebb csehországi fürdőváros, a Marienbadi gyógyfürdő kínálja programjait és elszállásolási lehetőségeit.
Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges rétes (16 szelet)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok