Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Cseh Idegenforgalmi Napok a Nagycsarnokban

2006-06-01

Helyszín: Vámház körúti Vásárcsarnok (Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.) Időpont: 2006. június 8-10. (csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-14.00) A helyszínen: Ismerkedés Csehország természeti szépségeivel és történelmével, bemutatjuk az ország hagyományait, a helyiek népművészetét, népviseletét. A programok között folyamatos, Csehország tájait, kultúráját és termékeit bemutató filmek vetítésére kerül sor. A Nagycsarnok fősorán a következő termékeket lehet megkóstolni és megvásárolni: - cseh sajtkülönlegességek széles választékban - parenyica típusú sajtok, gőzölt sajtok simán és olajban, korbacsiki (fonott sajtok), parmezán típusú sajtok stb. - cseh tejipar különlegességei, így az egyszerű, a különböző gyümölcsös, csokis és vaníliás túrók, joghurtok, kefirek - a híres cseh ostya, tea, kávé További termékek: gránát ékszerek, divat kiegészítők és kozmetikai termékek. Két kiadó is kínálni fogja híres cseh szerzők műveit magyar nyelven. A rendezvényen hozzájuthatunk a Prága látogatása során nélkülözhetetlen „Sör mentén Prága” című kiadványhoz. Ha valaki a repülőutak iránt érdeklődik, akkor annak a ÈSA - Cseh légitársaság szívesen nyújt információt a Budapest és Prága között közlekedő járatokról és szolgáltatásokról. A két leghíresebb csehországi fürdővárosból a Marienbadi gyógyfürdők fogják kínálni programjaikat és elszállásolási lehetőségeiket. Továbbá bemutatkozik Písek és Mikulov városa is. A vásárcsarnokba látogató szomjas és éhes vendégeket a Cseh Svejk vendéglő (a hátsó bejáratnál a biopac területén) várja Prazdroj csapolt sörrel és hagyományos cseh konyhával, különböző cseh specialitásokkal, mint például a knédli káposztával és sertéshússal. A rendezvény utolsó napján (szombaton) kisorsoljuk - a Cseh napok három napig tartó játékának főnyereményét - egy egyhetes kétszemélyes csehországi utazást, valamint több értékes ajándékot. Mindenkit sok szeretettel várunk! Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága
Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges sült tofu (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok