Ez a cikk 14 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Magyar Nemzeti Napok a Nagycsarnokban

2006-04-03

Helyszín: Vámház körúti Vásárcsarnok (Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.) Időpont: 2006. április 6-8. (csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-14.00) A helyszínen: A rendezvény célja bemutatni Magyarországot, mind a magyar közönségnek, mind a külföldről hazánkba érkező turistáknak. Mivel Magyarország turisztikai térképe több központot tartalmaz, így az egyes régiókat külön-külön mutatjuk be. A tavaszi rendezvény során Budapestet, illetve a Közép-Duna vidéket mutatjuk be. Természeti látnivalókat, híres és látogatott helyszíneket, illetve különböző programokat ajánlanak a kiállítók a látogatóknak. Gasztronómiai ízelítőt kapunk különleges magyar ételekből, többek között a mangalica és a magyar szürke marha lesz az ételkínálat központjában. Nem feledkezhetünk meg a magyar borokról sem. A Nagycsarnokban a Szeremley pince remekei kerülnek bemutatásra, melyeket a szerencsésebbek meg is kóstolhatnak. A színpadon a Boglárka citerazenekar fog fellépni, illetve magyar népdalokat is fognak hallani az idelátogatók a három nap során. Végül, de nem utolsó sorban a magyar népművészet is bemutatkozik. Íme néhány mesterség, amelyet nem lehet kihagyni a Magyar Nemzeti Napok rendezvényről: Találkozhatnak: kosárfonóval, kádármesterrel, csuhékészítővel, bőrdíszművessel, fazekassal, kováccsal, fafaragóval, citerakészítővel, babakészítővel, mézeskalács készítővel, illetve a Húsvétra való tekintettel tojásfestővel is. A három nap alatt további szórakoztató programokkal várjuk a kedves vendégeket. Mindenkit sok szeretettel várunk! Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága
Kalendárium

2020. április 07.
kedd
Herman napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges batyu (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok