Farsangi Fánk


Kitűnő desszert egy kiadós farsangi buli előtt alatt és után, de farsangi ebédhez is bátran tálalhatjuk.Hozzávalók:

-50 dkg liszt
-3 dgk élesztő
-4 db tojás
-10 dkg margarin
-10 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
- bőven olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

Az élesztőt cukorral édesített tejben megfuttatjuk. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a liszttel, a langyos margarinnal, a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 10 percig kelesztjük. Majd nagyon bő, forró olajba tesszük a fánkokat, és ujjunkkal óvatosan benyomjuk a közepüket. Egyik oldalukat fedő alatt, kis lángon sütjük, a másikat fedő nélkül, nagy lángon, így szép "szallagos" lesz a fánk. Itatóspapírra szedve csöpögtetjük le a zsírját, és a fánkot vaníliás porcukorral meghintve, barackízzel tálaljuk.
Kalendárium

2020. április 04.
szombat
Izidor napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldbabos egytálétel (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok