Canelloni (16 darab)


Kiadós és nagyon mutatós olasz étel.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a tésztához:

200 g rétesliszt
2 tojás


Hozzávalók a töltelékhez és a mártáshoz:

2 evőkanál olaj
150 g vöröshagyma, aprítva
1 sárgarépa (150 g), reszelve
100 g szójagranulátum, 3 dl vízbe áztatva
2 kis doboz paradicsompüré (140 g)
1,5 dl száraz vörösbor

bors
1 evőkanál bazsalikom
2 szál zellerzöld, aprítva
1 mokkáskanál cukor
1 mokkáskanál olaj
150 g parmezán jellegű sajt, reszelve

Az elkészítés módja:

1, A lisztet a tojásokkal, és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy kemény, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva, egy órán keresztül pihentetjük.
2, A tésztát késfok vastagságúra (kb. 40x40 cm-es nagyságúra) nyújtjuk, majd 10x10 cm-es téglalapokra vágjuk. Sós, lobogva forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
3, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a sárgarépát. Hozzákeverjük a szóját, a paradicsompürét és a bort. Megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal, zellerzölddel és cukorral. Kb. 3 dl vízzel hígítjuk, majd 10 percig pároljuk.
4, A sűrűjét szűrőlapáttal kiszedjük, egy csíkban a tésztalapokra halmozzuk (hosszában), és rágöngyöljük a tésztát.
5, Kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a tésztalapokat, rásimítjuk a maradék mártást, a sajt felét a tetejére szórjuk.
6, Forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A maradék sajtot mellé tálaljuk.

Energiatartalom:
733 KJ/darab (175 Kcal)

8 g zsír
17 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium

2017. november 20.
hétfő
Jolán napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Császármorzsa (6 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok