Borscs (8 adag)


Jellegzetes orosz leves. Laktató fõételként is tálalható. Tejfölt is adhatunk mellé.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából címû, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhetõ szakácskönyvébõl való.


Hozzávalók:

2 evõkanál olaj
1 fej hagyma (100 g), aprítva
200 g sárgarépa, reszelve
100 g fehérrépa, reszelve
300 g burgonya, hámozva, kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kis doboz sûrített paradicsom (70 g)
100 g szójakocka
300 g cékla, hámozva, reszelve
250 g fejes káposzta, vékony metéltre vágva

3-4 szem feketebors
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 csokor kapor, aprítva

Az elkészítés módja:

1, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a répákat és a burgonyát.
2, A párolt zöldséghez keverjük a fokhagymát, a paradicsomot és a szójakockát. Felöntjük 1 liter vízzel, és a forrástól számított plusz 10 percig fõzzük.
3, Hozzákeverjük a céklát, a káposztát, a sót, a borsot és a babérlevelet. Tovább fõzzük az összes komponens megpuhulásáig (kb. 10 perc).
4, Megszórjuk petrezselyemmel és kaporral. Forrón tálaljuk.

Energiatartalom:
831 KJ/adag (198 Kcal)

8 g zsír
22 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium

2017. november 19.
vasárnap
Erzsébet, Zsóka napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Citromos sült főtt húsból

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok