Ez a cikk 3 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sajtóközlemény

2016-12-01


Milliós értékű szarvasgombát találtak Magyarországon

A gomba, pontosabban Mágnás Béla, ahogy gyorsan elnevezték, december 1-2-ig a tulajdonos Triffla erdei gomba szaküzletben tekinthető meg a Vámház körúti Vásárcsarnokban.

1093 Budapest, Vámház körút 1-3.

A több mint félkilós isztriai szarvasgombát (Tuber magnatum) a NEFAG Zrt. gombásza találta Baranya megye egy meg nem nevezett erdejében.

Ez a példány a valaha előkerült legnagyobb isztriai szarvasgomba Magyarországon. A mediterrán térségben elterjedtebb isztriai szarvasgomba első példányait csak 19 éve, 1998-ban találták csak meg hazánkban és azóta is ritkaságnak számít. Az isztriait magyarul előszeretettel nevezik fehér szarvasgombának, tévesen, mert az egy másik, sokkal kevésbé értékes gombafajt jelöl.

Az isztriai a legdrágább föld alatti gombafaj, ára 2000-3000 Euro kilogrammonként, de a különösen nagy példányok ára ennél jóval magasabb lehet. Jellemzően árveréseken értékesítik őket, ahogy a két éve Umbriában talált, közel kétkilós világrekorder is így kelt el 50 000 dollárért, a múlt héten pedig egy egykilós példányért 112 000 dollárt fizettek.

Kalendárium

2020. március 30.
hétfő
Zalán napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrós lepény (40 szelet)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok