Ez a cikk 3 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Márton napi Libavásár

2016-11-09

Fehérvári úti Vásárcsarnok
1117 Budapest, Kőrösy József u. 7-9.

2016. november 11 – 13.

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Szent Márton püspök a középkor egyik legnépszerűbb szentje volt, akinek a tiszteletére bort ittak és kövér ludat ettek. Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik - tartották régen az emberek.

Magyarország libamáj nagyhatalom. Éves szinten 1.800 tonna libamájat exportálunk, míg a hazai fogyasztás igen alacsony. A Libavásár évről-évre való megrendezésével az a célunk, hogy ennek a különleges, magyar gasztronómiai hungarikumnak méltó ünnepet rendezzünk, ápoljuk a liba és kacsa ételekkel kapcsolatos hagyományainkat.

Látogasson el hozzánk Ön is!

facebook.com/piaconline


 

Kalendárium

2020. március 31.
kedd
Árpád napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Uborkaleves (6 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok