Ez a cikk 4 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyárindító Korzó

2015-05-28

Június 7-én vasárnap is ingyenes programokkal várják az antikvitás, design, valamint a kortárs képző- és iparművészeti termékek szerelmeseit a Bálna vásárterén. A Nyárindító Korzón értékbecslők, régiségárusok, designerek, művészettörténészek és egyedülálló programok várják a látogatókat. Délelőtt a festészet és a kreativitás jegyében telik, a délutáni koncert után pedig bepillantást nyerhetünk a festményhamisítók titokzatos világába.

A KORZÓ olyan vasárnapi program, ami hat minden érzékre. Mindenkinek ott a helye, aki műértő, vagy művészetet kedvelő, de a családoknak is kellemes kikapcsolódást nyújt, hiszen egész napos családi és gyerekprogramok várják a betérőket. Azok sem maradhatnak ki, akik a Duna-part közelében sétálgatnának és különleges helyen, a Bálna gyönyörű, modern épületében töltenék el a napot. Március első vasárnapján indult a KORZÓ a Bálna vásárterén, ahol régiségek, design tárgyak, kortárs képző- és iparművészeti tárgyak között válogathatnak az érdeklődők. A vásár néhány hónap alatt találkozási pont is lett, hiszen a nézelődés illetve a vásárlás mellett családi programokat is kínál.

A nyárindító KORZÓ programja:

10:00
„Légy te is festőművész!” Kreatív foglalkozás kicsiknek és nagyoknak. Az alkotni vágyó látogatóknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy animátorok segítségével elkészítsék saját festményüket.

15:00-16:00
Canarro zenekar fellépése a Korzó színpadán.
Zenéjük az improvizációnak teret engedő zenei stílusokat öleli fel. Egy igazi világzenei utazás, sok különböző stílusú zenén át, a magyar népzene örökségével, és a jazzre jellemző szabadsággal. Koncertjeiken hallható a latin bossa-nova, a francia manouche swing, vagy akár az argentin tangó.

16:15-17:15
„Érdekességek, trükkök és pletykák a művészet világából” előadássorozat Végvári Zsófia előadása: „Művészet?” Hamisítók trükkjei az ókortól napjainkig.

17:30-18:30
„Klasszikusok könnyedén” művészettörténeti előadássorozat
Gimesy Péter művészettörténész előadása: „Az impresszionisták művészete”.

A Nyárindító Korzó zenei házigazdája a Canarro zenekar, aki egész nap szórakoztatja a vásárra látogatókat!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
facebook.com/piaconline

Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges sült tofu (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok