Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

GOMBAVERSENY 2012

2012-10-10

Az elmúlt évet szinte lemásolta az időjárás ebben az esztendőben is, és bizony nem kedvezett most sem a gombagyűjtőknek.
Többször is kiugróan magas hőmérséklettel és sok széllel köszöntöttek be az időjárási frontok, ami bizony erősen visszaszorította a gombákat.

Az október 16-án megrendezésre kerülő 13. ’Országos Gombafelismerési Verseny’ anyaga összeállításának tervezésekor ismét komoly fejtörést okoz, hogy vajon hol lehet legalább 60 különféle gombafajt gyűjteni?

Szerencsére az utóbbi napokban többször is esett, és különösen a füves területeken már jelentősebbnek mondható mennyiségű gomba is megjelent. Ez már biztató a versenyre történő felkészülés szempontjából is.
A rendezvény helyszíne, már megszokott módon, a Vámház körúti Vásárcsarnok.

Kalendárium

2020. április 07.
kedd
Herman napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges batyu (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok