Ez a cikk 9 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

LEZAJLOTT A GOMBAFELISMERÉSI VERSENY

2010-10-19

Túljutva a tizenegyedik gombaversenyen, úgy tűnik a stabilnak mondható résztvevők száma évről-évre 35-40 fő között ingadozik.
A 2010. évben a verseny anyagát képező gombák összegyűjtéséhez nagyban hozzájárult, hogy a lehűlés csak később következett be, így a még kedvezőnek mondható időjárási viszonyok segítették a rendezőket.

A kihelyezett 60 gombafaj az adott időszakban gyakrabban előforduló példányokat reprezentálta,néhány kevésbé ismert egyeddel kiegészítve. Az esetleges tévhitek eloszlatása érdekében fontos megjegyezni, hogy a verseny anyagaként szereplő gombák listája minden évben más-más fajokból tevődik össze. Természetesen a gyakran megjelenő, vagy éppen fontos gombák megegyezhetnek és meg is egyeznek. Egy-egy olyan gombafaj is „terítékre“ került, melynek színe nem tipikusan az adott fajra jellemző, ez néhány résztvevőt bizony elgondolkoztatott. Talán ebből is adódott, hogy – a tavalyi évhez hasonlóan – mindössze 2 fő ért el 90% feletti eredményt, valamint az átlageredmények is némileg alacsonyabb pontszámban realizálódtak.

Örvendetes, hogy minden évben vannak olyan érdeklődők, akik a kiírt feltételek mellett (de mivel nem dolgoznak piaci szakértőként) „versenyen kívüli résztvevőként”, szerepelnek a rendezvényen. Ebben az évben számuk a legnagyobb volt az eltelt 11 évben.

Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges rétes (16 szelet)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok