Nagyi ribizkekrémje


Ahogy már kevesen csinálják.Hozzávalók:

1 l tej
fél kg ribizli
100 g vaníliás pudingpor
3 tojás
100 g kristálycukor
50 g vaníliáscukor

Elkészítés:

A pudingport 30 g vaníliáscukorral, 60 g kristálycukorral, a tojások sárgájával és némi hideg tejjel pépesre keverjük, és egy negyed órára lefedve félretesszük. Eközben a tojásfehérjéket a cukorok maradékával kemény habbá verjük. Fölforraljuk a tejet, majd a forró tejből egy keveset a pudingmasszához öntünk, ilymódon felmelegítve azt, aztán az így felmelegített pépet keverjük a forrásban lévő tejhez, és folymatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojáshabot, és a ribizli 2/3 részét, majd tálba szedjük és alaposan lehűtjük. A gyümölcs maradékával díszítve, tejszínhabbal tálaljuk.
Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges rétes (16 szelet)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok